Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!!!


ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗ ΒΑΝΑΥΣΗ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ


ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ...ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ!!!!


Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Τα παιδια παιζει....

Mαλλον μεγαλωνοντας,κι εχοντας καποια χρονια στη πλατη,η αναγκη παλιμπαιδισμου μπορει να φαινεται και αναγκαια.Επιστροφη λοιπον στα παιδικα χρονια που παιζαμε με τις πλαστελινες,με τα χωματα κι οτι αλλο βρισκαμε,προσπαθωντας να δημιουργησουμε ενα κοσμο μεγαλιστικο,μιας και βιαζομασταν να μεγαλωσουμε, αλλα συναμα τα μικρα χερακια δημιουργουσαν αριστουργηματα της παιδικης αθωοτητας.Τα χρονια περασαν γρηγορα αλλα καθε φορα που πιανω στα χερια μου τον ευγενη πηλο,γυρνω πισω στις αναμνησεις.Πηλος,χρωματα,λερωμενα χερια,ανω κατω στη κουζινα-ελλειψει εργαστηριου-και το αποτελεσμα της δημιουργιας παρεα με τις αναμνησεις και ιδου η δημιουργια,καλωσοριζοντας το επερχομενο Πασχα.
Μανιταρια,αυγα, κοτοπουλακια,κηροπηγιο σπασμενο αυγο,χαχαχαχαχα,μονο ελλειψει πηλου δεν μπορεσα να φιαξω ενα κοτετσι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τα παιδια παιζει..........σ'ολο του το μεγαλειο!
Ιδου......











Χαχαχαχα......Καλο Πασχα ναχουμε ολοι.
Δημιουργιες πηλου περαιτερω.......
Η πορτα του δωματιου της πολυτιμης μονακριβης κορουλας μου,για να μη παραβιαζει κανεις το αβατο.....











Βεβαια εχουν ατελειες,ε...βαρεθηκα να τριψω τον πηλο.Τι χειροποιητο θα ηταν  αν ηταν τελεια,ε?
Προχωραμε λοιπον γ'αλλες πολιτειες,που λεει και το τραγουδι με δημιουργιες καθε ειδους,με αισιοδοξια για το καλυτερο!!!!!!!
Τα παιδια παιζει εστω και στα σαραντα και.......

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ημερα Μνημης και Τιμης

Ημερα θρησκευτικη,τιμη στη  γλυκεια μας  Παρθενο  Μαρια!Ημερα γιορτινη, ημερα τιμης σ'αυτους που θυσιαστηκαν για να υπαρχει η Ελλαδα!
Χρονια Πολλα σε ολους οσους γιορταζουν και σ'οσους εχουν εορταζομενους ευχομαι να τους τιμουν και να τους χαιρονται.
Χρονια πολλα στη γλυκεια μου  μανουλα,οσα της απομενουν αν και παιδευεται με το Parkinson και στην αγαπημενη μου ανιψια,τη Βαγγελιτσα μου.Σας αγαπω και τις δυο!!!!!



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ



Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ

Ηρθε η Ανοιξη επιτελους!!!!
Τουλαχιστον ετσι λεμε,με φοβο να μην ξαναχαλασει ο καιρος παλι.Σημερα ηταν η μερα του κηπου.Μεχρι το μεσημερακι,κλαδευα  μια τεραστια  μουρια  στο τελος του κηπου που εχει μεγαλωσει τοσο  πολυ,που καλυπτε  τη  διπλανη  λεμονιτσα.Ετσι  σκεφτηκα  να  κανω  ενα  ανοιξιατικο στεφανακι,να διακοσμησω τη πορτα της εισοδου του σπιτιου.
Και ιδου...

  








Δυστυχως η φωτογραφια ειναι τραβηγμενη τωρα το βραδυ και δεν φαινονται καλα οι λεπτομερειες,αλλα θα προσπθησω να εξηγησω πως το εφιαξα.Εκοψα τα πιο ευπλαστα κλαδακια για να μπορω να τα λυγισω,εκανα μια αρχη μ'ενα κεντρικο κλαδι κι επανω εκει επλεξα τα υπολοιπα.Το υφασματινα λουλουδια τα ειχα φιαξει περσυ απο μια μπουμπουνιερα αλλα τωρα ηταν η ωρα τους.Οι χαντρουλες ειναι απο ενα χαλασμενο μπακιρενιο κομπολοι και το μεγαλο λουλουδι απο ενα παλιο πετσετακι της πεθερας μου.Ολα αυτα τα εραψα πανω στα κλαδια και κρεμασα κι ενα vintage κολλιε της κορης μου.Η κορδελα κρεμασματος ειναι απο καποιο δωρο,ασημι χρωμα αλλα δυστυχως δεν φαινεται.Ευκολη κατασκευη αρκει να υπαρχει ορεξη και φαντασια!




Καλως ηρθες Ανοιξη!!!!!!!

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Σαν μικρα παιδια.....

Βεγγουλης
Αυτος ειναι ο Βεγγουλης μας....Σ΄ενα μηνα κλεινει τα δυο χρονια.Τον εφερε ο συζυγος και απ΄την πρωτη ματια τον αγαπησα.Τον αγαπησαμε ολοι μας και τον αγαπαμε.Γλυτωσε το δρομο.Του δωσαμε τη προστασια του σπιτιου και μας δινει καθημερινα χαρα και πολυ-πολυ αγαπη!Ολη τη μερα τρεχει στο κηπο,παιζει με τα παιχνιδια του,κυνηγαει τις γατες κι οταν κουραστει ανεβαινει επανω  και καθεται ορθιος στο μπαλκονι  ακουμπωντας τα μπροστινα του ποδια στο καγκελο κοιτωντας γυρω -γυρω το σπιτι μη περασει κουνουπι!Τελειος φυλακας!Παντα στο τρεχιο!Εξ ου και τ΄ονομα.Βεγγος!!!!!!!
Κι ας μη θεωρηθει ασεβεια στο μεγαλο μας ηθοποιο το οτι δωσαμε σ΄ενα σκυλο τ'ονομα του.Αλλα η αγαπη της κορης μου απο μικρη στον ηθοποιο μας αλλα και σ'ολα τα σκυλια που ειχαμε,την εκανε και τα φωναζε ολα Βεγγο!Κι αυτος ανταποκρινεται στ΄ονομα,ολο τρεχει και νοιαζεται για ολα.Γι΄αυτο και τον φροντιζουμε,δηλ.τον φροντιζω σαν μικρο παιδι,εξ αλλου ολο με μενα ειναι,στο σπιτι.
Βεβαια πολλοι μπορει να πουν τοση αγαπη σ'ενα σκυλο,τη στιγμη που υπαρχουν σημερα παιδια που πεινανε?
Οταν αγαπας τη ζωη,αγαπας ολα τα πλασματα του θεου,ανθρωπους και ζωα.Το ενα δεν αποκλειει το αλλο.Ο ανθρωπος που σεβεται τον εαυτο του, δινει χερι βοηθειας σε καθε τι αδυναμο σ'αυτον το κοσμο. Και τα ζωα απο εμας εξαρτωνται σε ολα.
Δωσε την αγαπη σου παντου,να νοιωσεις ανθρωπος,ελεγε ο παππους μου που ειχε χειροτονηθει στο
Φαναρι της Πολης και πεθανε πανω στο αναλογιο στην εκκλησια.
Σαν το μικρο μου το παιδι λοιπον ο Βεγγακος....
Τωρα το αλλο μου το παιδακι,το εκ γεννησεως πριν περιπου 28 χρονια,ειναι το Λιτσακι μου.Κι αυτη νομιζω ακομα οτι ειναι μωρο.....Τη φροντιζω σαν μικρο παιδι,και φωναζει.Μονη της 5 χρονια στην Αγγλια και ταβγαλε περα.Εγω ομως τη νοιωθω ακομα το μωρο μου,το μικρο παιδακι που θελει φροντιδα.Δεν ειμαι υπερπροστατευτικη,δεν της υπαγορευω τι θα κανει αλλα θελω ναχει τη τρυφεροτητα της μαμας  που την αγαπα και την προστατευει.
Ετσι πριν καιρο καθαριζοντας μια φωτογραφια της που ειναι 6 χρονων και ειναι κρεμασμενη στο σαλονι, κατι δεν μου αρεσε στη κορνιζα της.Ετσι σκεφτηκα να την διακοσμησω λιγο!
Πηρα λοιπον πηλο απ 'το Πλαισιο και εφιαξα τριανταφυλλακια να την πλαισιωσω!Τα κολλησα στην κορνιζα  με Atlakoll αφου τα στεγνωσα,τα εβαψα και ιδου η Τριανταφυλλιτσα μου!



Τα μικρα τριανταφυλλακια επανω τα εφιαξα τωρα για να μπουν στην αριστερη γωνια της εικονας γιατι οταν το κρεμασα,εγερνε λιγο.Σκοπευω να το βαψω και ασπρο το γυρω-γυρω,γιατι το χρυσο δεν μου ταιριαζει σε μικρο παιδι.Το βαραινει νομιζω.
Αυτα περι τεχνης!!!!!
Καληνυχτα σε ολο τον κοσμο κι ας ελπισουμε αυριο σε μια καλυτερη μερα,ανοιξιατη.


Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Τιμης ενεκεν....

Αν και δεν ειμαι γνωστρια της τεχνολογιας,ουτε θεωρω οτι ενα ψυχρο computer μπορει να φερει κοντα αγνωστους ανθρωπους,ειδικα επειδη υπαρχει η επιλογη της ανωνυμιας,παρ'ολα αυτα,κανοντας βολτα δυο χρονια στα διαφορα ελληνικα και ξενα blogs,ανακαλυψα εναν αλλο κοσμο...Τον κοσμο της συγχρονης γυναικας.Αυτης της γυναικας,μανας,γιαγιας,κορης,συζυγου,αδερφης,θειας,εργαζομενης και μη,αυτης της γυναικας που ειναι σε ολα αξια,τα καταφερνει μια χαρα,τα προλαβαινει ολα,εχει αποψη,κουραγιο,δημιουργικοτητα και διψα για ζωη.Ειλικρινα πολλες φορες εμεινα με ανοιχτο το στομα με δημιουργιες γυναικων,ιδεες για κατασκευες,αποψεις για τη ζωη,προσωπικες ιστοριες,δυνατες φιλιες μεσω των blogs και ανθρωπους που μ'εκαναν να τους αγαπησω,αν και δεν τους γνωριζω.Καθημερινα η συντροφια μου ειναι αυτος ο κοσμος.Πηρα κουραγιο ν΄ασχοληθω με καινουργια πραγματα,αν και ασχολιομουν χρονια με τη ζωγραφικη,το κεντημα,το βελονακι και με φανατισμο με το νοικοκυριο και προσφατα με την αγιογραφια.Εγκαταλειποντας στα 20 τη Νομικη για το γαμο,ο κοσμος μου εγινε η οικογενεια.Μια μοναχοκορη ολη η ζωη.Το νοημα της ζωης για καθε μανουλα!Απο αυτο το blog και στη πρωτη μου αναρτηση,παντα το ηθελα,θελω να ευχαριστησω μεσα απ'τη καρδια μου,ολες τις γυναικες που εχουν blogs και μοιραζονται την καθημερινοτητα τους,τις ιδεες τους,τις δημιουργιες τους,κανοντας συντροφια σε κοσμο που το εχει αναγκη.Ειδικα θελω να αναφερθω σε μια γυναικα,που μου εχει κανει συντροφια σε καλες και κακες στιγμες μου χωρις να το ξερει,μ'εχει κανει να γελασω,να κλαψω,να χαρω,να ελπισω και μέχει κανει να αναρωτηθω:Μα υπαρχουν ακομη τοσο καλοι ανθρωποι στη κοινωνια που ζουμε?
Στην κυρια ΑΧΤΙΔΑ.Την ευχαριστω πολυ μεσα απ΄τη καρδια μου.Ηταν το μονο blog που θυμομουνα οταν καποτε σβηστηκαν ξαφνικα ολα τ΄αρχεια του υπολογιστη ξαφνικα απο βλαβη.Τη θεωρω το alter ego μου.Βρηκα κοντα της τοσα κοινα που με εκφραζουν απ'τις αποψεις της και ζωντας 22 χρονια με το Parkinson που πασχει η μητερα μου,την αισθανθηκα πιο κοντα μου.
Κυρια Γεωργια ,να ειστε καλα και εσεις και η υπεροχη οικογενεια που εχετε!
Αυτη λοιπον η πρωτη αναρτηση,αφιερωμα και τιμη σ΄ολες τις γυναικες που εχουν blogs και μοιραζονται πραγματα με αλλες.Θα προσπαθησω να φανω ανταξια τους σε δημιουργιες,γιατι δημουργω κι εγω μεσα απ'τις ιδεες τους και να ευχαριστησω οσες με τιμησουν.
Τον θαυμασμο μου και την αγαπη μου σε ολες!